euroGeeN BLOG

nutriční genetika v praxi - hubnutí, rekonvalescence, anti-aging, sportovní dieta

NAVIGATION - SEARCH

euroGeeN - jak mi pomůže nutriční genetika (znalost DNA) ?

Je zcela nasnadě, že než se pustíte do jakékoliv úpravy stravovacího režimu, chcete nejprve vědět, co to pro vás znamená. Většina dietních plánů je vymezena negativně - to jest něco vám zakazují. Jednou maso, podruhé přílohy, jindy cukr a pak je "sprostým slovem" zase slovo tuk. 

Odborný pohled na věc uznává, že tělo potřebuje různé látky, a že je docela nebezpečné, vynechávat celé určité skupiny potravin. Ať už je marketingovým zdůvodněním lepek v pečivu, sacharidy v bramborách, alergeny v ovoci, nebo ochrana zvířátek, vždy tím své tělo připravujete o specifické látky, které jsou přítomny zejména ve "vynechané skupině potravin".

Výživový poradce využívající nutriční genetiku tedy nevyzývá k drastickému omezení toho či onoho, ale hledá optimální jídelníček, který vyhovuje vašemu metabolickému typu dle DNA. Řídí se přitom vašim věkem, bioimpedanční diagnostikou (množství tuku v těle), omezeními vyplývajícími z nemocí, alergií či prostých chutí, ale respektuje i finanční či regionální dostupnost potravin v jídelníčku. Dokonalý jídelníček tak rozhodně bude nejmenší možnou změnou, která je pro tělo vhodná k dosažení vašich cílů.

A proč tedy využít genetiku? Protože experimentovat bez hlubších znalostí je hazardem s vaším zdravím. Rozdíl mezi poradci bez využití genetiky a poradci euroGeeN je (vědecky doloženo) trojnásobný!

Správně určený metabolický typ tedy násobí vaše úsilí v hubnutí a nastartuje změny ihned po zahájení stravovacích úprav.

Bezpracně koláče nezískáte. Avšak úspěšnější budete každopádně! Nutriční genetika posouvá hubnutí a moderní (i sportovní) diety o celou generaci dál. Ne snad, že by nešlo hubnout pouhým omezením kaloriím, ale je to jako srovnávat cestu Trabantem a moderním Superbem. Obojí vás dovede do cíle, ale každé jinou rychlostí a různým komfortem.

Začněte DNES!

Komentáře jsou uzavřeny