euroGeeN BLOG

nutriční genetika v praxi - hubnutí, rekonvalescence, anti-aging, sportovní dieta

NAVIGATION - SEARCH

Je opravdu možné hacknout své návyky?

2022 je tady!

Plánujete si svá novoroční předsevzetí. Jak ale zamýšlíte zůstat na správné cestě? Naše tělo a mysl se vyvinula tak, aby maximalizovala příjem kalorií a minimalizovala zbytečnou námahu. Není divu, že pro většinu z nás je motivace hlavním kamenem úrazu ve snaze o zdravější životní styl.

Úroveň motivace se u jednotlivých lidí značně liší, ale nebojte se - pokud máte přirozené sklony k tomu, abyste se nenamáhali, existují způsoby, jak si to usnadnit:

 

  • Studie mozku naznačují, že ke cvičení je potřeba více motivace než k sedavé práci. Naplánujte si aktivní den - věnujte se aktivitám, které pro vás budou znamenat nějaký pohyb.
  • Komplexní bílkoviny, jako je maso, ryby, vejce a sója, obsahují všechny esenciální aminokyseliny potřebné k tvorbě základních neurotransmiterů, jako je noradrenalin, který nám může pomoci udržet motivaci.
  • Nemotivovaní lidé mají často nedostatek vitaminu B. Zařaďte do svého jídelníčku hodně potravin bohatých na vitamin B, abyste přirozeně zvýšili hladinu glukózy a motivaci.
Komentáře jsou uzavřeny